Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Hogyan készítsük fel a gyerekeket a kórházi kezelésre?

2017. április 07.

Beszélgetéssel, ráhangolással és személyes tárgyakkal segíthetjük gyermekünket, hogy minél nagyobb biztonságban érezze magát a kórházban.

Az első kórházi élmény nagyon meghatározó, ezért is fontos, hogy a gyerekek számára ne rossz emlékként maradjon meg.

  • Ennek egyik feltétele, hogy a kicsi biztonságban érezze magát.
  • A kedvenc játék, párna, könyv vagy bögre is segíthet abban, hogy otthonosabb legyen a légkör. Tisztálkodási szereket, papucsot, pizsamát, kényelmes szabadidőruhát, törölközőt is csomagoljunk be, és ha a gyerek ragaszkodik a saját kanalához, tányérjához, akkor azokat se hagyjuk otthon – javasolja Aranyosi Gáborné, a budapesti II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika vezető főnővére.
  • A félelmek leküzdésében segítségünkre lehetnek azok a mesék, amelyek hasonló szituációkról szólnak. Egy vérvétel például félelmetesnek tűnhet, ám ha játékosan hangoljuk rá a gyerekeket, esetleg apró ajándékot, matricát is kapnak, vagy közben elterelik a figyelmüket, akkor nagyon gyorsan túljuthatnak rajta.
  • Érdemes nekik mesélni a különböző vizsgálóberendezésekről, vagy képeket nézegetni közösen, hogy minél felkészültebben érkezzenek a kórházba.
  • Ételeket ne pakoljunk be, ám ha a kicsi ragaszkodik kedvenc ételeihez, akkor a dietetikussal egyeztetve azokból is nyugodtan vihetünk be neki.


Amikor az anya szervezete a saját gyermekét támadja

2017. április 06.

Második trimeszteri spontán vetélés, halvaszületés, vagy amúgy teljesen egészséges újszülöttnél súlyos agyvérzés (NAIT) – mindezek esetében érdemes egy ritkán felismert, holott magas hatásfokkal kezelhető betegségre gyanakodni. Annak ellenére, hogy a NAIT nagyságrendileg minden ezredik terhességet érint, a pontos diagnosztizálása világszerte gyerekcipőben jár. Ez ellen küzd az angol Naitbabies non-profit szervezet március végi kampányában (NAIT Awareness Week).

Hazánkban is nehéz helyzetben van egy szülő, ha magzata a várandósság második harmadában minden előjel nélkül elhalt, vagy halott magzatot szült, vagy gyermekénél a születést követő néhány napban agyvérzést diagnosztizálnak, és tanácstalan az okokat illetően. Ilyen esetekben érdemes a NAIT-ra gyanakodni, amely jelenléte legtöbbször mind az orvosok mind a szülők előtt ismeretlen marad.



Négyéves kor előtt “huzalozódik” a kicsik agya

2017. április 06.

A kisgyermek két- és négyéves kora között nyílik ki a nyelvi fejlődés “ablaka” az agyban, ekkor kezelhető a legjobban a nyelvi lemaradás is.

A környezeti hatások leginkább négyéves kor előtt befolyásolják a nyelvi készségeket, az agy új szavak elsajátítását szolgáló “huzalozása” ugyanis ilyenkor zajlik – idézi a BBC hírszolgálata a The Journal of Neuroscience című szaklapban megjelent tanulmányt.

A kicsik agyát kutatva

A londoni King’s College és az amerikai Brown Egyetem kutatói 108, normális agyfejlődést mutató gyermeket vizsgáltak egy- és hatéves koruk között. Felvételeket készítettek a kicsik agyáról, hogy megvizsgálják a mielin, vagyis az idegsejteket szigetelő velőshüvely kialakulását.

Meglepetésükre azt tapasztalták, hogy a mielin eloszlása négyéves kortól állandónak bizonyult, ami arra utal, hogy az agy ebben a nagyon korai életkorban a legformálhatóbb, tehát a környezeti hatások ekkor érvényesülnek a legerősebben. Ez azt is megmagyarázza, miért tanulnak meg két nyelvet is egyszerre könnyedén a kisgyermekek.

Hajlékony áramkörök 4 éves kor előtt

Jonathan O’Muircheartaigh, a King’s College munkatársa, a kutatás vezetője elmondta, hogy mivel a nyelvi készségekkel összefüggő agyi áramkörök négyéves kor előtt a leghajlékonyabbak, a megkésett beszédfejlődés kezelését a kritikus életkor előtt el kell kezdeni. A kisgyermek nyelvi lemaradása sok fejlődési zavar, köztük az autizmus korai tünete is lehet.



Fokozatos fogyás - 9 örök szabály

2017. április 05.

A fogyókúráknak számtalan módozata létezik. Van, aki valamilyen módszert követ, mások pusztán azt végzik, amire képesek. A fogyókúra kifejezés viszont csak azon módszerek összességére alkalmazható, amelyek az alábbi kilenc aranyszabályból legalább nyolcat magukon viselnek. Mik a legfontosabb elvárások, hogyan csináld? 

 

1. Ne éhezz, ne koplalj!
Amikor koplalunk, szervezetünk elsősorban az izmokat kezdi el leépíteni, egyúttal lelassul az anyagcsere is. Amikor a test táplálékhoz jut, először a zsírraktárak töltődnek fel, így gyorsan visszaszedjük a leadott kilókat, fellép a jojó-effektus.

2. Végezz részletes testösszetétel elemzést!
Ma már a szakemberek nem a BMI index alapján állapítják meg, ki mennyire túlsúlyos vagy alultáplált, mert a kizárólag testmagasságon alapuló módszer nem veszi figyelembe az egyéni adottságokat, a csontozatot, az izomzatot. Az edzőtermekben, fogyókúraközpontokban található készülékekkel pontosan meghatározható, ténylegesen mennyit kell leadni, illetve hogy min kell változtatni.  

3. Kezdd a kúrát egy alapos béltisztítással!
Egyre ismertebb az a tény, hogy egy ember bélrendszerében 2-6 kilónyi salakanyag található. Ha a belekre letapadt salakanyagoktól megszabadulunk, javul az emésztés, a tápanyagok feldolgozása, a káros anyagok lebontása. A béltisztítást lehet keserűsóval vagy gyógyvizekkel végezni, de akár választhatjuk a colon hidroterápiát is. 



5+1 tipp, hogy élvezd a jógaórádat

2017. április 05.

Az interneten fellelhető fényképek és jógavideók alapján az egyszeri jógi azt gondolhatná, hogy automatikusan valamiféle éteri könnyedség járja majd át, amint a matracára lép, a gyakorlása az egekbe emeli a lelkét, harmonizálja a testét, a glória még fényesebben ragyog a feje felett. Majdnem… Nézzük mit kell tenni ahhoz, hogy ha nem is teljesen a fenti leírás, de valami nagyon hasonló megvalósuljon akár az első, akár a sokadik jógaórádon! 

 

Következzék az 5 plusz 1 - megfogadni érdemes - tanácsunk!

1. Találj egy olyan oktató/stúdiót ahol jól érzed magad. De tényleg, ahova úgy lépsz be, hogy már egy mázsás kő leszakadt a nyakadból. Ha nem vagy “spirituális fajta” akkor valószínűleg ez egy fitnesz stúdió lesz, vagy egy kicsit nyugatibb jógaterem. De az is lehet, hogy pont a nagyon hagyományos körülmények és hangulat kell neked. Bízz magadban, és olyan helyre járj ahol jól érzed magad!

2. Tervezz! Legyen meg a hetedben a jógás nap vagy napok, és ragaszkodj hozzá. Így várni fogod, és lelkesen mész majd. Ezzel, hogy dedikált ideje van, mintha egy órarended lenne, és abba lenne beírva, az esetleges lelkiismeretfurdalásod is elmúlik, hogy mi minden mást csinálhatnál helyette. Hidd el, a legjobbat teszed azzal magaddal és a világgal is, ha jógázol.



Időjárásváltozás – A légúti betegek is megérzik

2017. április 04.

Az ízületi, keringési, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők mellett az asztmás, COPD-s betegek panaszai is fokozódhatnak frontok, hideg, párás levegő vagy szeles idő hatására. A pollenhelyzet mellett a meteorológiai előrejelzések nyomon követése is segíthet a súlyosabb tünetek megelőzésében.

Az időjárás változásaira egyénenként eltérően reagálunk. A melegfront érkezését tompaság, fáradtság, a reflexek lassulása jelzi, míg a hidegfrontra szervezetünk rendszerint fokozott ingerlékenységgel, fejfájással válaszol. A légnyomás- és hőmérséklet-ingadozás, a levegő páratartalmának hirtelen megemelkedése az egészséges szervezetre is hatással van, a krónikus betegséggel élőket azonban még inkább megviseli. Az asztmában és más krónikus légúti betegségben szenvedő betegek is gyakran számolnak be az időjárási változásokkal összefüggésben tüneteik rosszabbodásáról. A hideg levegő, a szeles időjárás vagy a túlzottan párás levegő egyaránt kedvezőtlen hatással lehet az alapbetegségre.

Mire figyeljünk?

  • Asztmás betegeknél a hideg levegő gyors belélegzése – például szabadban végzett sportok esetében – könnyen rohamot provokálhat. Gyermekek esetében erre fokozottan figyeljünk, mivel a fiatalabb korosztályban sokszor ez az asztma első tünete.
  • Szeles időben a pollenszám különösen magas lehet, így az allergiás légúti betegségekben szenvedők tünetei fokozódhatnak.
  • COPD-s betegeknél a túl hideg és a meleg, párás levegő egyaránt kedvezőtlenül hat: a betegeket rendszerint negatívan érinti a nedves légtömegek beáramlása is, gyakran már a front érkezése előtt tüneteik rosszabbodásáról számolnak be.
  • Magas pollenkoncentrációt mutató napokon vagy erősebb légszennyezettség mellett szintén erősödhetnek a légúti panaszok.


Gyógyítsd magad a színekkel - csakrák

2017. április 04.

A színekkel való gyógyítás lehetőségeit tovább gazdagítja a csakrák és a szivárvány színeinek megfeleltetése, hiszen a csakráknak egyrészt a színekhez hasonló, összetett jelentéskörük van, másrészt az ember energiaközpontjai lévén elsődlegesen rezonálnak a színekre. 

Hogyan hatnak ránk a színek? A cikk első részéért kattints ide >>

A színekkel való gyógyítás és önismeret lényege, hogy figyeljük önmagunkat és a színekhez való, változó kapcsolatunkat. Önkéntelenül is  azt a színt választjuk a lakberendezésben, az öltözködésben, a mindennapi használati tárgyakban, de gyakran még az étkezésben is, amelyiknek a fiziológiai hatása, minősége számunkra éppen szükséges.

Színek egyszerű használata a hétköznapokban
A kiválasztott színt több szinten is használhatjuk mindennapi életünkben. Választhatunk ilyen színű ételeket, italokat, átfesthetjük szobánk falát, beszerezhetünk színes használati tárgyakat vagy ágyneműt, viselhetünk ilyen színű ruhát, belemerülhetünk színes képek, mandalák szemlélésébe, de mi magunk is festhetünk festményeket az adott színnel. Használjuk a fantáziánkat és kövessük a belső útmutatást ennek tekintetében!



Forradalmi változás a koleszterinszint-csökkentésben

2017. április 03.

Óriási lépés, nagyobb esélyek a szív- és érrendszeri betegek gyógyításában – sikerrel zárult a koleszterinszint-csökkentésben áttörést jelentő egyik legnagyobb klinikai vizsgálat. Ezt jelentették be az Amerikai Kardiológiai Kollégium (ACC) 2017. évi kongresszusán. Soha ilyen drámai mértékben nem tudták még csökkenteni a kóros értékeket, bevált azoknál is, akiknél más hatóanyagokkal ezt nem sikerült elérni. Az új típusú kezelés jelentősen csökkentette a szívinfarktus és a stroke kockázatát, s ráadásul egyetlen injekció havonta, vagy kéthetente kiváltja a napi gyógyszerszedést.

,,Ez egy újabb komoly siker és mérföldkő tanulmány, amely jelentősen átalakíthatja a koleszterinszint csökkentésére alkalmazott terápiákat” – így összegezte a hírt prof. dr. Tóth Kálmán, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, a kutatás magyar fővizsgálója, a nemzetközi vezető testület tagja. A minden eddiginél nagyobb betegszámmal és ráadásul igen nagy kockázatú betegek bevonásával végzett úgynevezett Fourier-vizsgálat igazolta az előzetes várakozásokat: áttörést hozott a szív- és érrendszeri betegek kezelésében. Az eddigi vérzsírszint-csökkentéssel a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve események mintegy 25-30 százalékát tudták megelőzni, mostantól pedig egy havonta vagy kéthetente adott injekcióval eddig nem látott mértékben lehet a koleszterinszintet csökkenteni, s ezzel pedig a megbetegedések és események kockázatát további jelentős mértékben enyhíteni.



Óvd a mellbimbód a boldog szoptatásért!

2017. április 03.

Ha mellbimbód már a várandós időszak alatt esetleg szárazabbá, érzékennyé, sérülékennyé válik, keress „gyógyírt” egészségének megőrzésére! Íme, néhány hasznos tanács a szülésnőtől! 

Sérülésmegelőzés a várandós időszakban

Zuhanyzás után kend be a mellbimbód és a bimbóudvar érzékeny részét 100%-ban tiszta, természetes összetevőjű HPA lanolinnal. Az ilyen krém nemcsak vegyianyag-mentes, hanem a víz is ki van vonva belőle. Légmentesen lezárja a bőrfelületet, ezért a bekent terület alatt a bőr a mélyebb rétegeiben lévő vízzel hidratálódik, puhul, gyógyul. Ezt a folyamatot vizes sebgyógyulásnak nevezi az orvostudomány.

HPA lanolin bimbókrém használata a szoptatás alatt

Ha érzékeny, sérült, piros a mellbimbód minden szoptatás után, kend be bimbókrémmel. Egy órán belül érzékeled, hogy csökken a fájdalmad. Van olyan bimbóvédő krém, amelyet szoptatás előtt sem szükség lemosni, mert a bimbón lévő maradék még a koraszülött babának sem árt. Hatására a mellbimbód puha, nyúlékony, összepréselhető lesz, ezzel segíti babádat, hogy helyes szopási technikával, hatékonyan tudjon szopni. (De használat előtt olvasd el a dobozon található információkat és konzultálj a védőnővel/gyermekorvossal!)

Miért fontos a helyes mellre tapadás?

Abban az esetben, ha figyelsz a helyes szoptatási testhelyzetre és mellre helyezésre, tapadásra, megelőzheted a mellbimbó sérülését!

Az alábbiakat kell tapasztaljad, ha megfelelő a mellre tapadás:

  • Bébid a bimbóudvar egy részét is a szájába veszi oly módon, hogy alulról többet, míg felülről kevesebbet szív be.
  • A szája szélesre tárt, az ajkai kifelé fordulnak.
  • Nyelvecskéje a melled alatt van, félkörben rásimulva.
  • Fejecskéjét enyhén hátrahajtja, állával nekitámaszkodik a mellednek, de orrocskája is érinti a cicid úgy, hogy orrnyílásai szabadok maradnak.


A hamis mobilok az egészségre is ártalmasak

2017. április 02.

Egészségi kockázatot is rejtenek a hamis mobiltelefonok - mondta Horváth Péter, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkacsoportjának vezetője és vezetőségi tagja az M1 aktuális csatornán.
 

Horváth Péter hangsúlyozta: a hamisítás mindig a megtévesztésre törekszik, a hamisítók a profitot akarják maximalizálni úgy, hogy visszaélnek mások szellemi termékével, mások befektetett energiájával és pénzével. A hamisítók nem törekszenek tökéletes másolatra, a céljuk az, hogy a produktumból minél gyorsabban pénzhez jussanak. Így nem törődnek az egészségi kockázattal és az adatbiztonsággal sem - tette hozzá.

A banki adatainkat is elhalászhatják

Horváth Péter szerint egy biztonságos telefon esetében már a készülék alapbeállításaihoz hozzátartozik az adatbiztonság, a hamisítványoknál azonban előfordul, hogy rosszindulatú szoftvereket építenek be, amelyek lehetővé teszik, hogy akár a legérzékenyebb, banki adatokat is továbbítsák, így a felhasználó pénzét megszerezzék.



További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...517518519...526
hírek, aktualitások

Álom az élet… – Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?

2024. május 02.

Hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán… És ma már a paripához sem ragaszkodunk! Van, akinek gyalog is jöhet az a bizonyos királyfi vagy királylány, csak jönne már!

Krúdy Gyula azt írta: „Az ­álom: ­játék, mint­ az ­élet…­ Néha ­komolyra ­fordul­ a ­játék. ­Az ­élet ­is,­ az ­álom is.” Mert az álmaink megvalósulhatnak, és ezért nem mindegy, hogy miről vagy kiről álmodozunk. Apropó: álom vagy álmodozás? Nem ugyanaz. Az álmodozás a remélt vagy vágyott dolgainkról való ábrándozás.

Az álom komoly dolog, olyan, mint az élet. Az ókori népek tudták, hogy az álmok idején kapcsolatot tudunk teremteni a természetfeletti és a való élet között. Az álom gyakran előre jelezhet eseményeket is, hiszen gondoljunk csak bele, mennyi „üzenet” jött álomban ősidők óta. Az álom tökéletes állapot és közeg, hogy az égiek jelezzenek nekünk, csak a mi dolgunk, hogy megfejtsük ezeket. Az ókori népek nagy jelentőséget tulajdonítottak az álomnak, a zsidóság is azt tanította, hogy tanuljunk az álmokból, de kritikusan szemléljük azokat, hiszen vannak kinyilatkoztató álmok, és vannak a mindennapjainkról szóló egyszerűbb álomképek. A Bibliában számos esetet tudunk felsorolni, amikor az „égiek” álom képében adták át az üzenetet. Ezek kinyilatkoztató álmok voltak, és meghatározták az álmodó sorsát. Sőt, az egész emberiségét is olykor! Ha az ember üzenetet kap álmában a Teremtőtől, arra bizonyára emlékszik, hiszen másfajta élményként éli át.

Nagy Konstantin császár 312 októberében a Milvius hídi ütközete előtti éjszakán különös álmot látott: egy hatalmas lángoló kereszt és egy felirat jelent meg álmában: (latinul) „In ­hoc ­signo­ vinces!”, azaz „E jelben győzni fogsz!”. A császár másnap felvarratta a kereszt jelét a katonái ruhájára, és a keresztény isten jelképét és áldását kérte segítségül a csatában. A megdöbbentő álom jóslata bejött, hiszen Konstantin diadalmaskodott, megnyerte a csatát. Az álom miatt véget vetett a keresztények üldözésének, megtért, és gyakorlatilag elősegítette a keresztény vallás térhódítását. A császár a római vallás főpapja maradt, az álom hatására támogatni kezdte a keresztényeket, az utána hozott törvényeiben is tetten érhető a szimpátiája. A Szentföldön templomokat építtetett, és ekkor nyilvánították a vasárnapot ünnepnappá. És mindez egy álom hatására!

Évezredekkel ezelőtt Egyiptomban azt tartották, hogy a léleknek két része van. Az egyik rész éjjel a testben marad, hogy életben tartsa, míg a másik rész utazik, és valójában, amit mi álomnak hiszünk, azt az utat a lélek bejárja, amikor is párhuzamosan egy másik világban megtörténnek a megálmodott képek.


Vajon mikor álmodunk és mikor élünk? Melyik az igazi?


Vannak csodálatos álmaink, és vannak rémálmaink. Azt mondják, hogy nincs rossz álom, mert aki álmodik, az él. Hiszen a halottak már nem álmodnak. Még a legrosszabb álmunkban is lehet valami jó, néha csak annyi, hogy felébredünk és megállapíthatjuk, hogy „csak” álom volt.

Neked mi a hivatásod? Most megtudhatod!

2024. május 01.

Ahhoz, hogy kitaláld, milyen munkában éreznéd igazán jól magad, egy ősi rendszert hívunk segítségül, amelyben lelki értelemben mindenki egyenlő volt, testi értelemben viszont bölcsen elfogadták a hierarchiát.  

A varnásrama rendszere

Ez az ősi rendszer tökéletes, mert érti hogy a szellemi emberek a fej, vezetők és másképp bírálják el őket, mint a tudatlanabb egyszerűbb embereket, ebben a tökéletes rendszerben az elemek egymásra építkeznek. Szimbolikusan egy nagy és teljes embert hoznak létre, akik egymás segítői, támogatói, akik együtt működtetik a Nagy Ember teljes gépezetét.

Tulajdonságaik alapján bármelyik területre ráismerhetsz

Ma természetesen nincsenek tisztán jelen ezek a foglalkozáskörök. Így ha több csoportba sorolható vagy annak megfelelő hivatást is választhatsz, pl. egy vezető és egy szellemi tanácsadó keveréke is lehetsz. Az egyes rétegeknek egyaránt vannak nehézségeik és olyan elemeik, melyek könnyűvé teszik számukra az adott munkaréteg végzését. Akármelyikbe is tartozz, soha ne feledd, a legjobb, ha felvállalod magad, és érdeklődésednek megfelelő munkát választasz.

Szellemi ember vagy, vezető, kereskedő vagy kétkezi?

1. Az egykori bráhmanák rendje, a szellemi emberek

Tanítók, elsősorban az egyetemes értelemben vett vallási tanítók, nem a tipikus tanárok sorolhatók ide. De finoman ide csoportosíthatjuk a pszichológusokat, gyógyítókat, orvosokat, természetgyógyászokat, misztikus útkeresőket a világtól elvonultakat is. Ide tartoznak teológusok, lelki gondozók, és tanácsadók jó része. Természetesen korunkban elérni ezt nagyon nehéz.




Eredeti tulajdonságai:
Ilyen tulajdonságokkal kell rendelkezned:
Konkrét munkák:



tisztaság
lemondás adományozási hajlam szerény életvitel


Türelem
Nyugodt viselkedés
Bölcsesség
Tanulási hajlam és kedv, önképzés
Alázatosság és tisztelet másokkal
Empatikus készség
Magas fokú tolerancia
Pedagógiai hajlam
Lélektani ismertek
Szakmai ismeretek szellemi téren

Pszichológus
Pap
Tanító
Életmód tanácsadó
Tudós kutató
Orvosprofesszor
Természetgyógyász
Informatikus mérnök, rendszertervező




Miért jó és nehéz? Kényelmes, kellemes. Egy jó társadalom eltartja ezeket a nagy embereket. Ugyanakkor hatalmas felelősség és lelki teher mások életét segíteni, irányítani, anyagi gazdagsággal, jóléttel ez aligha jár.

Boldog akarsz lenni? Találd meg a hivatásod! Segítünk!

2024. május 01.

A boldogság és béke képlete, hogy természetünknek, affinitásunknak megfelelő munkát végezzünk. Te a neked való helyen dolgozol? Megtudhatod!  

Mi kell a boldogsághoz?

A recept meglehetősen egyszerű. Kiegyensúlyozott szerelmi- és magánélet, harmonikus munkahely, és sikerek, és a magasabb, lelkibb igényű embereknek egy végcél, amely egyben az egész világ társadalom végcélja is.

A harmonikus magánélet kialakítása igen nehéz, azért a legtöbben legalább átmenetileg sikerrel végzik azt. A munkahely - egy bármilyen szokványos munkahely - megtalálása alapvetően nem bonyolult forma, de hogy megfelelő munkát végezzük az már annál nehezebb. A legtöbben pénzért szeretnek dolgozni, jó fizetésért, és ezért bizonyos affinitásukkal bármit megcsinálnak. Mégis sokan panaszkodnak pár év után, hogy ez vagy az nem elégít ki őket. Mások, a bölcsebbek egyből már nem a munkára hajtanak, hanem a hivatás megtalálására.

Munka vagy hivatás? Mi a különbség a kettő között?

Munka lehet bármi, amiért fizetnek. Alapvetően ez is munkahelyi elfoglaltság mert a munka maga, az minden olyan tevékenység, amely aktív dolgokat, gondolatokat és tetteket követel meg tőlünk. A hivatás több ennél, egy olyan tevékenységi kör, mely irányába elhivatottak vagyunk. Valami, ami érdekel, amiben gyorsan fejlődünk másokhoz képest, ami motivál, amiben látunk tényleges értelmet, vagyis, hogy igen ennek van értelme, és hosszú távon végezhető.

A hivatás

A hivatás megtalálása borzasztó nehéz. Tréningek, munkahelyközvetítők szolgálják ezt, de a legtöbb alkalommal csak megközelítik az adott egyénnek való elfoglaltságot, a szülöttnek magának kell rájönnie véső soron, ráéreznie, hogy igen, ez nekem való.

Miért fontos megtalálni ezt a hivatást?

Pusztán azért, mert ez a hivatás elégedetté így egészségesebbé, boldogabbá tesz. Vagyis, ha természetünkkel összhangban hozunk létre egy munkahelyt, foglalunk állást, akkor hatékonyabban sikeresebbek, így fittebbek lehetünk. A kérdés csak az, hogy mi alapján kell, vagy tudunk megválasztani egy munkahelyet, hiszen főleg a kezdetben, ifjú korunkban, amikor meg kellene alapoznunk egy munkahelyet, akkor még nagyon tudatlanok és éretlenek vagyunk ennek eldöntésére, feltérképezésére.