Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Inczeffy magánrendelők Sződligeten

Orvosok akik nálunk rendelnek


Tisztelt Betegeink!

Dr. Szűcs Erika július 1-ig szabadságon van.

 
Tisztelt Betegeink!
 
Dr. Varga Imre rendelése jelenleg a szerdai napról keddi napra módosult!

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

dr. Szűcs Erika

 

Dr. Szűcs Erika fül-orr-gégész szakorvos vagyok. 1996-ban végeztem a budapesti Semmelweis Orvosi Egyetem Általános Orvosi karán. A Szent Rókus Kórház Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti osztályán dolgoztam. Gyermekeim születése után 2006-ban szereztem meg a szakvizsgát fül-orr-gégészetből. A klasszikus orvosi gondolkodás és terápia mellett az integratív medicina híve vagyok. Szívesen alkalmazok a hagyományos gyógyszerek mellett természetes eredetű szereket, a páciensek igénye szerint Schüssler-sókat, homeopátiás szereket és antropozófus helyi kezeléseket. A gyógyításomban jelen van a páciensekkel egy olyan szeretetteljes légkör, amelyben együttműködő orvos-beteg kapcsolat alakulhat ki és ezáltal könnyebben megkezdődhet a gyógyulási folyamat. Főbb területek: visszatérő nátha, orrmandula nagyobbodás, orrvérzés, orrdugulás, orrpolyp, allergia, arcüreggyulladás, középfülgyulladás, hallójárat gyulladás kezelése, gégészeti szűrés, góckutatás, fülmosás.

 Rendelési idő: kedd délelőtt és csütörtök délután

Tel: 06/30 914-12-36  Bejelentkezés: H-P 8-18-ig.

 

Ivicsics EditIvicsics Edit

Klinikai gyermekpszichológusként egyéni foglalkozást tartokgyermekek és serdülők számárarendszeres szülő konzultáció mellett.

A telefonon történő jelentkezés és időpont megbeszélés után az első alkalommal a szülővel találkozom,  utána a gyermekkel vagy fiatallal következik egy megismerési, felmérési szakasz(általában 5 alkalom) amelyet szülő konzultáció követ, ilyenkor történik a visszajelzés és a felmérési szakasz tapasztalataitól függően a további segítségnyújtás megbeszélése.

A jelentkezés oka lehet a kisgyermek-, iskolás-, vagy serdülőkorban jelentkező nehézség

 pl. táplálkozással, alvással, szobatisztasággal, illetve magatartással, tanulással kapcsolatos gondok, önértékelési és érzelmi probléma, szorongás.

A foglalkozások időtartama 45 perc.

Az alkalmazott módszer az életkortól és a problémától függően: játékterápia, verbális terápia, relaxáció, imagináció, illetve szülő konzultáció, család konzultáció.

Rendelési idő: kedd 13-17
Bejelentkezés: 06-30-501-1730

 

dr. Gellért Gábor osztályvezető főorvos

sebész, érsebész

Rendelési idő: péntek 18-19.30
Bejelentkezés: 06 27/336-150

 

Dr. Yusef Abubakar Qawyean

Szakterületeim: belgyógyászat, endokrinológia, diabetológia.

Belgyógyászként a pl. következő  betegségek gyógyítását végzem: magas vérnyomás, szívbetegségek, vesebetegségek, gasztrointesztinális panaszok.

Endokrinológusként a pajzsmirigy-, mellékvese-, agyalapi mirigy betegségek, nőgyógyászati hormonális zavarok, meddőség hormonális eredetű zavarainak gyógyítását végzem, valamint inzulin rezisztens és obes betegekkel foglalkozom.

Diabetologusként a diabéteszes betegek komplex kezelését végzem, amelynek része a gyógyszeres ellátás mellett a dietetikai és életmód tanácsadás is.



hírek, aktualitások

Utazás előtt és közben is tudatosan: Első az élelmiszerbiztonság!

2025. szeptember 08.

Az utazásokat jellemzően jó előre megtervezzük: készítünk költségtervet, megtervezzük a programokat és hogy milyen ételeket szeretnénk majd megkóstolni, de ritkábban gondolunk arra, hogy a konyhánkat és hűtőnket is felkészítsük a távollétre. Pedig ez az élelmiszerpazarlás és az élelmiszerbiztonság szempontjából is kiemelten fontos.


„Vásároljunk” a hűtőnkből: Törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint még az utazás előtt felhasználjuk a közeli lejárati idejű termékeket. Figyeljünk a gyorsabban romló, fogyaszthatósági idővel ellátott termékekre (például joghurt, felvágottak, sonka). Ha nem sikerül időben felhasználnunk, akkor váljunk meg tőlük, hiszen ezek a termékek a lejárati idő után már kockázatosak lehetnek. (1)
Használjuk a fagyasztót: A maradék készételeket és közeli lejáratú élelmiszereket (például gyümölcs, pékáru, túró) érdemes lefagyasztani.
Hűtőszekrény-takarítás: Legalább havonta egyszer (vagy amint kifolyik valami, romlott étel kerül bele) meleg vízzel és semleges tisztítószerrel tisztítsuk ki a hűtőnket, a felső polcoktól lefelé haladva. Mielőtt visszapakolunk, töröljük szárazra a hűtő belsejét.

Miért kiemelten fontos az élelmiszerbiztonság a nyári melegben?

2025. szeptember 07.

Amikor beköszönt a nyári hőség, nemcsak a hőmérséklet emelkedik, hanem az élelmiszerromlás kockázata is. A meleg ugyanis ideális környezetet teremt a mikrobák, például a baktériumok gyorsabb szaporodásához. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhetjük a nyári gyomorrontást, vagy akár a komolyabb ételmérgezéseket is.

Az élelmiszer-eredetű megbetegedést okozó kórokozók különösen gyorsan szaporodnak 5 és 60°C között – ezt az intervallumot hívjuk veszélyzónának. A nyári napokon az ételek könnyen elérhetik ezt a hőmérsékletet, ha nem hűtjük őket megfelelően. Egy napon hagyott autó belső hőmérséklete akár 50-60°C-ra is felmelegedhet, így a hűtést igénylő élelmiszerek (tejtermékek, húsok stb.) nagyon gyorsan megromolhatnak. Vegyük például a joghurtot, amelyet általában 4-8°C között kell tárolni. A meleg, nedves és tápanyagban gazdag joghurt ideális táptalaj a káros mikroorganizmusok (például Salmonella, Listeria) számára. Már néhány óra alatt olyan mértékben elszaporodhatnak, hogy ételmérgezést okozhatnak. A joghurt eközben levet ereszthet, megváltozhat az íze, az illata, de ezek a változások nem mindig látványosak. A mikrobiológiai kockázat már fennállhat akkor is, ha nem észlelünk elváltozást.

Ennek elkerülése érdekében nyáron használjunk hűtőtáskát a bevásárlás során,különösen, ha a vásárlás hosszabb időt vesz igénybe, például ha több boltba is megyünk. Legyünk tudatosak, hiszen ezzel nemcsak a megbetegedéseket, hanem az élelmiszerpazarlást is elkerülhetjük. Ha kétségeink vannak egy termékkel kapcsolatban, inkább ne fogyasszuk el.

Elsősegély csalánozók okozta baleseteknél

2025. szeptember 07.


A balesetest a vízből ki kell menteni. Hogy az elsősegélynyújtót ne érje további támadás, ajánlatos a legtöbb ruhanemű felvétele a testre – ha már búvárruha nem áll rendelkezésre. A veszélyeztetett tengerparton a parti mentők ezért viselnek búvárruhát még az izzasztó hőségben is.
A csalánozószálakat a bőrről el kell távolítani. Ezt természetesen nem puszta kézzel, hanem gumikesztyűben szabad csak megtenni (vagy alkalmas eszközzel a bőrről lesodorni), hiszen a csalánszálakban még jelentős méregtartalom van.
Az érintett területet sós vízzel kell lemosni (nem édesvízzel, mert a sókoncentráció különbsége újabb méregmennyiséget szabadíthat fel), majd a sérült végtagot forró (45 °C) vízben kb. 20 percig kell tartani. Ez kicsapja a fehérjealapú mérgeket.
Ezután jéggel való hűtés (előnyösen jégzsákkal) ajánlott, amely csillapítja a fájdalmat.